5x waarom u moet kiezen voor glasvezel internet in uw appartement
Het verhogen van het wooncomfort in uw appartement is op verschillende manieren mogelijk.
Naast isolatiemaatregelen, verduurzaming en zorgen voor voldoende daglicht, zijn ook de kleinere dingen die het wonen comfortabel maken belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het internet. We kunnen er tegenwoordig haast niet meer zonder en daarom is het van belang om te zorgen voor een stabiele, snelle verbinding. Wat in de afgelopen tijd steeds populairder is geworden, is glasvezel. Waarom u moet kiezen voor glasvezel internet in uw appartement? Wij zetten hieronder vijf goede redenen op een rij.
De verbinding is supersnel
Misschien wel de beste reden om te kiezen voor glasvezel internet in uw appartement, is omdat het supersnel is. En van supersnel internet wordt haast iedereen blij. Supersnel internet betekent dat u niet meer lang hoeft te wachten tot u wat in de zoekmachine kunt opzoeken of dat u te maken heeft met haperingen bij het online gamen of het kijken van een film of serie. Met glasvezel is de hoogst mogelijke internetsnelheid haalbaar. Dit betekent niet alleen dat u probleemloos kunt videobellen of gamen, maar ook dingen up- en downloaden gaat zonder enige moeite.
Een stabiel internetwerk
Niet alleen de snelheid van het internet is uiteraard van belang, dit geldt ook voor de stabiliteit van het internetwerk. Een groot voordeel van glasvezel is dat dit een zeer stabiele verbinding is. Ook als uw familie op bezoek komt of u nog huisgenoten heeft is het geen probleem om allemaal gebruik te maken van dezelfde verbinding, dit levert geen problemen op. Een glasvezelverbinding is daarnaast minder gevoelig voor storingen, waardoor de verbinding zeer betrouwbaar is.
Een toekomstbestendig netwerk
Niet alleen voor nu zit u goed met een glasvezelnetwerk, maar ook in de toekomst. Omdat we steeds meer data verbruiken is het van belang dat u beschikt over een netwerk dat deze groei aankan. Met glasvezel maakt u hiervoor de juiste keuze.
Het is beter voor het milieu
Hecht u veel waarde aan duurzaamheid? Dan is glasvezel voor u ook de ideale keuze omdat dit netwerk milieuvriendelijk is. Deze internetverbinding is duurzamer dan andere netwerken omdat de kabels minder warmte opwekken, waardoor de bodem minder warmte te verduren krijgt. Daarnaast is het zo dat glasvezel internet geen giftige stoffen uitstoot en dat hierdoor minder straling wordt verspreid. Dat glasvezel beter is voor het milieu, is ook een zeer goede reden om hiervoor te kiezen in uw appartement.
Op steeds meer plekken beschikbaar
Het glasvezelnetwerk wordt momenteel nog uitgerold in ons land waardoor het nog niet overal beschikbaar is. Dit wordt wijk voor wijk aangelegd. De stabiele internetverbinding is wel op steeds meer plekken in ons land beschikbaar, wat een voordeel is. Heeft u geen idee of u kunt profiteren van deze verbinding? Het is heel eenvoudig om te checken of het in uw straat beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het een kwestie van geduld hebben. Heeft u geluk en is het glasvezelnetwerk beschikbaar waar u woont? Dan is het zeker een aanrader om hiervoor te kiezen.
Nadere toelichting toestemming eigenaar
- Toestemming van de VvE middels een besluit van de ALV is nodig voor onderhoud van of wijzigingen in de gemeenschappelijke gedeelten/zaken.
- Voor zover de aanleg van een glasvezelnetwerk via de gemeenschappelijke gedeelten of zaken kan gebeuren, is toestemming van de VvE voldoende.
- Als het voor de aanleg van het glasvezelnetwerk noodzakelijk is ook een privé-gedeelte te betreden of te wijzigen (als er een kastje in ieder appartement moet komen) is in beginsel de toestemming van iedere eigenaar vereist.
- Of een kabel of kastje tot gemeenschappelijke zaken of tot het privé-gedeelte behoort, volgt uit de splitsingsakte en het splitsingsreglement. In het Modelreglement 2017 is bijvoorbeeld bepaald dat leidingen en buizen voor het transport van data tot de gemeenschappelijke zaken behoren, met uitzondering van de leidingen en buizen van de meterkast naar het privé-gedeelte (zie artikel 11.1 onder g MR 2017)
- In de splitsingsakte / het splitsingsreglement kan geregeld zijn dat een eigenaar toegang moet verschaffen tot zijn privé- gedeelte of het tijdelijke gebruik daarvan moet toestaan als dat naar het oordeel van het bestuur nodig is voor het verrichten van een handeling m.b.t. een ander privé-gedeelte of m.b.t. een gemeenschappelijk gedeelte. In het Modelreglement 2017 is dit geregeld in artikel 30.3.
- In het splitsingsreglement kan ook bepaald zijn dat iedere eigenaar verplicht is de collectieve voorzieningen te gedogen (zie bijvoorbeeld artikel 31.1 MR 2017).
- Kortom: tenzij in het splitsingsreglement anders is bepaald, zal iedere eigenaar toestemming moeten geven voor het betreden en wijzigen van zijn privé-gedeelte. De VvE m.i. kan niet afdwingen dat die toestemming wordt gegeven, zeker niet als een eigenaar die geen gebruik wil maken van het glasvezelnetwerk wel activatiekosten moet betalen.
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen