Een appartement opknappen: wie betaalt wat
Huurt u een appartement en vindt u dat deze wel een opfrisbeurt kan gebruiken? In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw appartement op te knappen.
Maar een vraag die veel mensen stellen is wat moet worden betaald door de huurder en wat door de verhuurder? Het kan zijn dat dit al in het contract is vermeld, maar in dit artikel geven we even wat informatie over wat gebruikelijk is.
Huurder
We beginnen met hetgeen waar de huurder in principe verantwoordelijk voor is bij het opknappen van de woning.
Eigen gemaakte beschadigingen
Heeft u als huurder beschadigingen in uw appartement veroorzaakt. Dat kan uiteraard per ongeluk zijn gegaan, want met huren komen ook bepaalde risico's kijken, zeker op de lange termijn. In die gevallen bent u verantwoordelijk voor de kosten van het opknappen van uw appartement. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u iets op de muur hebt gemorst, of dat er waterschade is op uw laminaat en ga zo maar verder. In al die gevallen bent u als huurder verantwoordelijk, want het is immers uw eigen schuld geweest. Toch kan het zijn dat u een loyale huurbaas heeft en deze bij wil dragen aan de kosten. Een appartement opknappen kan voor de verhuurder namelijk ook voordelig zijn, want dit zorgt ervoor dat hij of zij het appartement later voor meer geld kan verhuren. U kunt dit van te voren dus altijd afspreken.
Kleine gebreken
Ook bent u als huurder verantwoordelijk voor de kosten bij kleine gebreken in de woning. Daarbij kunt u denken aan piepende deuren, het dichten van gaten in de muur door spijkers en ga zo maar verder. Als huurder bent u daar ook verantwoordelijk voor, want dit zijn zaken die niet duur zijn en die u dus ook prima zelf kunt doen.
Verhuurder
Voor veel aspecten is de verhuurder gelukkig verantwoordelijk bij het opknappen van het appartement. Helemaal als het gaat om noodzakelijke kwesties. In dit artikel geven we daar enkele voordelen van.
Kapotte leidingen
Op de lange termijn kan het zo zijn dat leidingen gaan roesten. Dit heeft dan als gevolg dat er gaten in leidingen kunnen ontstaan met alle tragische gevolgen van dien. Dit zorgt er namelijk voor dat u een lekkage krijgt en dat kan flink in de kosten oplopen. Gelukkig is uw huurbaas verantwoordelijk voor dit soort klusjes. De reden hiervoor is dat het achterstallig onderhoud is en daarvoor is een huurbaas altijd verantwoordelijk.
Grote gebreken
Ook voor andere grote gebreken is een verhuurder verantwoordelijk, mits deze niet door de huurder zijn veroorzaakt. Daarbij kunt u denken aan een kapot gasstel, een kapotte afzuigkap, zorgen voor een veilig brandsysteem en ga zo maar verder. Deze grote gebreken vallen onder achterstallig onderhoud en daar is een verhuurder dus verantwoordelijk voor.
Lening nodig?
Heeft u geen geld voor het renoveren van uw appartement? In dat geval kunt u ervoor kiezen om geld te lenen zodat u noodzakelijk onderhoud kunt laten uitvoeren. Gelukkig kunt u daarvoor geld lenen bij een bank.
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen