Wat kun je met een kleine badkamer?

Door het maken van een ontwerp wordt direct duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Zo krijg je een goede indruk hoe je badkamer eruit komt te zien.

Gepubliceerd: 14 februari 2018

Begin bij het begin: de maten van de badkamer. Waar bevinden zich de ramen en deuren en wat zijn de afmetingen van de wanden? Zijn er ruimtebeperkende elementen als schuine wanden, muurtjes of balken waar men rekening mee moet houden?

We zijn bij lange na niet allemaal in het bezit van een grote badkamerruimte. Immers, we gaan steeds kleiner wonen. Maar ook in een relatief kleine badkamer kun je, als je goed doordacht te werk gaat, een volwaardige badkamer aanleggen waar je volledig kunt ontspannen. Wil je de badkamer echt een belangrijke plek geven in huis, dan kun je er voor kiezen om de badkamermuur een stukje te verplaatsen. Je haalt zo wat ruimte van de naastgelegen kamer weg, maar als dit geen probleem is, krijg je daar een mooie badkamer voor terug. Wordt er nauwelijks gebruikgemaakt van de naastgelegen kamer? Dan is het wellicht het overwegen waard om deze hele ruimte bij je badkamer te trekken. Je maakt er dan waarschijnlijk meer gebruik van dan wanneer het kamertje intact zou blijven.

Voor wie de naastgelegen kamer niet kan of wil opofferen is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deel van de naastgelegen ruimte in te laten springen in de nieuwe badkamer en te gebruiken om het bad in te plaatsen. Zo valt het bad in een knusse nis, zodat je 'deels' afgezonderd kunt genieten. De overige ruimte kun je dan benutten als kastruimte of als werkplek. Met een beetje creativiteit én wat vrije ruimte kan er dus heel veel zonder dat je het hele huis op zijn kop zet.

Zoveel mensen, zoveel smaken.

Er zijn vier duidelijke sferen te onderscheiden in badkamerland: klassiek, modern, design en sfeervol. De klassieke badkamer onderscheidt zich doordat deze veelal symmetrisch is ingericht. De moderne badkamer kenmerkt zich door zijn strakke, eigentijdse belijning. Kenmerken die ook van toepassing zijn op de designbadkamer. Toch verschillen beide stijlen wel enigszins, veelal gaat de toegankelijke designbadkamer na verloop van tijd over in de moderne vorm. Maar er is ook regelmatig sprake van design dat minder toegankelijk is en de massa niet of nauwelijks bereikt waardoor de term 'design' gehandhaafd blijft. De sfeervolle badkamer is gericht op kleur- en vormgebruik.

Kleurrijk geheel

Kleuren hebben véél te bieden, ook in de badkamer. Kleur kan namelijk onze zintuigen stimuleren. Een eigenschap die maar al te goed van toepassing kan komen in een ruimte waarin we graag ontspannen.

Uiteraard hoef je nu niet direct je bestaande badkamer over te tegelen om er een beetje kleur in aan te brengen. Je kunt op een gemakkelijke manier gebruikmaken van leuke accessoires en handdoeken. Ga je toch voor een extremere switch? Dan kun je er voor kiezen om de fronten van de kastjes te vervangen. Kleine ingreep, groots resultaat. Daarnaast kun je ook kiezen voor het aanbrengen van speciaal gekleurd licht, dit heeft direct grote invloed op de badkamer én op onze gemoedstoestand.

Meer ideeen zien? Kijk eens bij Megadumpdalen.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.