Investeren in vastgoed: zo werkt dat

Steeds meer mensen kiezen ervoor te investeren in vastgoed. Appartementen zijn dan veelgemaakte keuze. Waar moet u aan denken bij het investeren in vastgoed?

Gepubliceerd: 21 januari 2022

Investeren in vastgoed is zo populair omdat het vaak zo is, zeker in deze tijd dat vastgoed zal renderen. Een andere belangrijke factor is natuurlijk de historisch lage spaarrente, waardoor mensen op zoek moeten gaan naar andere manieren om een optimaal rendement uit hun vermogen te behalen. Verder ervaren veel mensen het als prettig dat je met een pand een tastbaar investeringsobject in handen hebt, in plaats van een wat meer abstractere aandelenportefeuille. Ben je op zoek naar manieren om de investering te financieren? Hier zijn diverse gespecialiseerde partijen voor, bijvoorbeeld VastgoedHypotheek.

Welke mogelijkheden van investeren in vastgoed zijn er?

In het kort zijn er twee mogelijkheden: direct of indirect beleggen. Direct beleggen houdt in dat er vastgoed wordt gekocht voor 'eigen beheer'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een appartement of kantoorpand. Indirect beleggen wil zeggen dat u een participatie in een vastgoedproject, u koopt dan dus een deel van het geheel. Een derde partij, bijvoorbeeld een fonds, vennootschap of maatschap zal het object beheren.

Welke vastgoedbelegging wordt vaak gekozen?

We zien dat veel particulieren ervoor kiezen te investeren in een appartement en deze vervolgens verhuren. Niet zo gek, want het kopen van een appartement is ook vaak een verstandige investering. Als het pand en appartement in goede staat zijn en een gunstige locatie heeft dan zullen er snel huurders te vinden zijn. Ook kan het een mooie investering voor bijvoorbeeld uw kinderen zijn. Met een investering als deze kan dit een rendement tot zo'n 3% opbrengen. Afhankelijk van factoren als locatie, economische groei, staat van het pand en dergelijke.

Houd rekening met de VvE

Wanneer er in een appartement geïnvesteerd wordt om deze weer te verhuren, krijgt de koper uiteraard ook te maken met de VvE. Voordat u gaat investeren is het uiteraard verstandig te kijken hoe de VvE ervoor staat. Wordt er in de toekomst groot onderhoud verwacht en is de VvE financieel gezond. Controleer sowieso de jaarverslagen, het meerjarenonderhoudsplan en de notulen van voorgaande vergaderingen. Probeer van te voren ook al uit te zoeken hoe de VvE tegenover de verhuur van appartementen staat en probeer in gesprek te komen met de VvE. Zo kan eventuele onduidelijkheid gelijk uit de wereld geholpen worden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.