Spiltsing
Wanneer heeft u een splitsingsvergunning nodig?
Een appartementengebouw (flat), woning, of een ander gebouw met meerdere eigenaren kan in veel situaties worden gesplitst. Bij het splitsen van bouwkundige objecten is in bijna alle gevallen een vergunning nodig: De splitsingsvergunning.
Met een aanvraag van een splitsingsvergunning wordt de gemeente van de wijziging in een pand op de hoogte gesteld. Daarnaast toetst de gemeente bij de aanvraag van de splitsingsvergunning of de wijziging veilig is en of de nieuwe situatie aan de wet- en regelgeving voldoet.
Een aanvraag van een splitsingsvergunning voor een bouwkundige splitsing is niet hetzelfde als een notariële splitsing. Bij een notariële splitsing worden splitsingstekeningen gemaakt. Deze splitsingstekeningen worden ter goedkeuring naar het kadaster gestuurd en via een notaris samen met een splitsingsakte vastgesteld. Op de notariële splitsingstekeningen staan geen bouwkundige zaken, maar voornamelijk schematische eigendomsgrenzen, een complexaanduiding en indexnummers. Op de tekeningen zijn de privégedeelten en de gemeenschappelijke gedeelten van een gebouw kenbaar gemaakt door middel van verschillende lijndiktes. Een notariële splitsing en het opstellen van splitsingstekeningen gebeurt wanneer de splitsing tussen eigendomsgrenzen en algemene ruimten binnen een gebouw (opnieuw) vast gelegd moeten worden. Er zijn veel denkbare situaties denkbaar voor een splitsingsvergunning bij een gebouw:
- Splitsen van een woonhuis voor het maken van studentenkamers
- Splitsen van een woning en het opdelen van appartementen per verdieping
- Legaliseren van een eerder uitgevoerde splitsing
- Uitbreiden van een gebouw waarbij meer eenheden worden toegevoegd
Voor een aanvraag van een splitsingsvergunning stelt Deap Bouwvisie duidelijke tekeningen op. Hierop is de nieuwe splitsing zichtbaar en zijn brandscheidingen en brandveiligheidsvoorzieningen zichtbaar.
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen