Dit is waarom je gevel impregneren een goed idee is
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: gevel impregneren. Maar wat is dat nou precies? Heel simpel gezegd breng je een flinterdunne beschermlaag aan waardoor je gevel beschermd is tegen vuil en groene aanslag zoals algen en mos.
Verder voorkomt het doorslaand vocht en vorstschade. Gevel impregneren is echt geen rocket science als je het stappenplan volgt en de juiste producten en gereedschappen gebruikt. Maar als je geen zin hebt om het allemaal zelf te doen zijn er voldoende gerenommeerde bedrijven die het graag voor je doen. Om te beginnen is het zaak om de gevel goed te reinigen. Op die manier verwijder je oude impregneer, vuil, algen en mossen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een hogedrukspuit en sla geen plekje over, want dan hecht de nieuwe oppervlaktebescherming veel beter en kan het zijn werk zo’n 10 tot 15 jaar doen. Vervolgens breng je een biologisch afbreekbaar middel als Oppercon aan met een doodgewone tuinspuit (dus geen hogedrukspuit). Doe de randjes en hoekjes met een kwast en laat het goed drogen. Let dus wel een beetje op de weersverwachtingen of het gaat regenen. Als de oppervlaktebescherming eenmaal droog is, is de gevel water- en vuilafstotend.
Dit heb je nodig
Zoals gezegd is het belangrijk dat de gevel grondig schoongemaakt wordt. Gebruik hiervoor een harde bezem, hogedrukspuit en rolsteiger zodat je overal goed bij kunt. Verwijder ook huisnummerplaatjes, naamplaatje, buitenverlichting en andere dingen die tegen de gevel zijn geschroefd. Als je dat niet doet kunnen daaronder vocht, schimmels en algen hun gang gaan.
Eigenschappen oppervlaktebescherming
Middelen van de bekende merken zoals Oppercon zijn biologisch afbreekbaar, geurloos en drogen kleurloos op. Het vormt een filmlaag op de gevel en houdt zo vocht, schimmel en algen buiten de deur. Bovendien kan vuil zich veel minder snel hechten op de gevel. Af en toe even afspoelen met een tuinslang en de gevel is weer brandschoon.
Bestand tegen extreme omstandigheden
Het kan vriezen en het kan dooien, zeker in ons kikkerlandje. Met een oppervlaktebescherming kan vocht niet in de gevel trekken en voor allerlei problemen zorgen zoals betonrot en schimmelplekken binnenshuis. Maar ook schade door vrieskou of dooizout wordt zo voorkomen.
Andere oppervlaktes
Een oppervlaktebescherming is niet alleen geschikt om een gevel te beschermen. Je kunt er ook je stenen terras, betonnen plantenbakken en tuinmuurtje mee beschermen tegen weer, wind, schimmel en algen. Dus als je toch bezig bent…
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen